1 Mart 2020 Pazar

Güzel insanlar zor zamanlarda belli olur.




Zor zamanlar hep vardı. Ve bu son da olmayacak. Bir bakarız gülerken bir bakmışız o zamanları özler buluruz kendimizi. Ama şu da var ki, en zorlandığımız anları şöyle bir düşünürsek, hep geçtiğini görürüz. Bir bakarız mücadele içindeyiz, bir bakmışız olayı unutuvermişiz bile. Yaşarken çok zorlandığımızı düşünüp hiç bitmeyecekmiş gibi gelirken bir de bakmışız bir anı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alıvermiş. Zamanla anlatmaya bile gerek kalmıyor bazen, en acı dediğimiz olay.

İşte bu noktada bence hatırda kalan tek şey bizi rahatlatan, elimizden tutan, “Bu da geçer, üzülme.” diyerek teselli eden, böyle bir kaynaştırıcı, içimizdeki bağları tekrar güçlendiren insanların varlığı, tutum ve davranışlarıdır. Ve ben öyle insanları çok seviyorum.

Aslına bakarsanız nadir de bulunmuyorlar. Evet, belki bazıları gerçekten bu iş için yaratılmış ama çok şükür ki toplumumuzda var olan ve kanıksanmış olan bu değerler sayesinde yine tek vücut olabiliyoruz. Belki de hikmetin değeri bu zamanlarda daha iyi anlaşılıyor. Normal şartlarda aynı evde bile yaşamaya tahammül edemeyeceğiniz bir insanla bir bakmışsınız aynı saflarda mücadele edebiliyoruz. Fikirler, anında sanki tek bir potadan çıkmış gibi fiile geçebiliyor. Bu özelliğimizin bizleri bugüne getirdiğini ve bu şekilde yapmaya devam edersek de bizi sonsuzluğa taşıyacağına inanıyorum. Yeter ki ümitsizliğe düşmeyelim. Olumsuz düşüncelerin bizi engellemesine izin vermeyelim.

Yaşanacak tüm güzel günlerin hatrına, üretmeye, birleştirmeye, yardım etmeye devam edelim.

Çünkü, Allah güzeldir. Güzel olanı sever.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder