18 Mayıs 2014 Pazar

Yolcu yolunda gerek




Derinliği anlayabilmek için önceden derin sularda yüzmüş olman gerekir.”
“Ve ne kadar derine inersen, gerçekleri su üstüne çıkarman o kadar zorlaşır.” derler. Derler de yine de umut değil mi, denemekten vazgeçmezsin. Sağa sola bir yukarı bir aşağıya yüzer durursun. Genel olarak duvara toslarsın, şanslı isen belki bir hazine bulursun. Bu hazine belki bir ömür boyu bulunmayacak cinstendir. Bakmışsın sadece bir aldatmaca... Su olur akar ellerinden, çölde görülen serap misali...
Bir de bunu iş edinenler vardır. 'Derinlik Sarhoşu' denilir bu kimselere. Kimbilir belki de meslek edinmişlerdir kendilerine... Daldıkça dalası gelir, bir amaç gütmeden. Kazanç, ödül, şakşaklar onu ilgilendirmemektedir. Sadece cevaptır aradığı. Kafasındaki tüm sorulara bir yanıt aramaktadır. Böylelikle hem kendi rahatlayacaktır. Akabinde bulduğu sonuçları açıklayarak insanlığa bir faydası dokunacaktır.
Bu derinliğe inmek kolay mıdır? Kim gerçekte bu kadar derine inmeyi göze alabilecektir? Çünkü inip de çıkamamak olasıdır. Gün gelir, anlık bir vurgun tüm emeklerini yerle bir eder. Hikayen anında sona erer. Buna rağmen göze alınmalı mıdır? Alınmalıdır.
“Her insan bilgedir” aslında. Çünkü tüm sorular aynıdır ama cevaplara farklı yollarla ulaşılır. Aslen bakarsanız bu da insanın benzersiz yaratıldığının kanıtıdır. Her insan dünyaya geliş nedenini bulmaya çalışıyor ya, cevaplar hep aynı kapıya çıkıyor aslında. Ve cevap da çok basit bana kalırsa;
Yolcu, içinde biriktirdiği tohumları geçtiği yola bırakmalıdır ki gelecek nesiller bu tohumları geliştirip büyütebilsin. Onlar da kendi tohumlarını elde edip geçtikleri yollara bırakabilsin. Tohumlar sevgiyle sulansın, güçlensin. İşte yaşam dediğin bu kadar basit.

Şimdi sadece bir nefes al, yoluna devam et.
Arkanda bıraktıkların için endişelenme.
Kıymet bilenler çıkacaktır, sakın üzülme.
Yaratılmamış boşuna hiçbir canlı,
bunu öylece söyledim zannetme.
Sadece yola devam et,
gerisi sadece teferruattır.
Nereden biliyorsun? dersen,
Danıştım ben de bir bilene...

tuğba ünsal
18.05.2014
11:59

Not: Fotoğrafı 24 Nisan'da Denizli Çamlık'tan çekmiş idim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder